Президент Литви розповів, чому поки не вакцинувався від коронавірусу

Президент Литви розповів, чому поки не вакцинувався від коронавірусу

Укрінформ
Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа заявив, що ще не вакцинувався від COVID-19 і чекає своєї черги.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справді, недавно ми тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca... Ми прийняли це рішення, зважаючи і на інші держави. І ми чекаємо цього часу, якраз зараз буде засідання... І вони приймуть рішення щодо надійності цієї вакцини. І якщо воно буде позитивне, то ми продовжуватимемо процес вакцинації, але так, репутаційна шкода зроблена, і тепер вже певна недовіра є. Але я теж казав, що я готовий прищепитися саме цією вакциною, просто в Литві в нас певний порядок є і немає привілейованих груп, у нас все відбувається за віком, за іншими критеріями. Отже, я своєї черги ще чекаю. Отже, щодо цієї вакцини, якщо буде прийняте рішення повернутися до неї, я так і зроблю», - сказав Науседа.

Читайте також: Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

Також він підкреслив, що Литва має наміри провести вакцинацію населення якнайшвидше.

«Не раз я казав, що ми бачили можливості прищепити 70% наших жителів до середини літа. Цій меті відповідає і мета Європейського Союзу — прищепити всіх до літа. І зовсім недавно були заяви про те, що не дивлячись на певні неузгодження з постачанням вакцини та цей план і надалі лишається і він буде втілений. Це єдиний надійний шлях із цієї кризи. У протилежному випадку ми постійно матимемо зміцнювати карантин, і це не дасть ніякого результату», - зауважив Президент Литовської Республіки.

Як повідомлялося, напередодні Литва вирішила тимчасово призупинити використання вакцини компанії AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-