Індія продовжить використання вакцини AstraZeneca

Індія продовжить використання вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Уряд Індії не вбачає небезпеки у вакцині від коронавірусу компанії AstraZeneca і продовжить масштабне використання цього препарату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

«Я ще раз хочу вас запевнити, що у нас немає ніяких причин для занепокоєння з цього приводу, тому наша кампанія вакцинації з використанням препарату триватиме», - заявив журналістам член консультативного органу уряду Індії Вінод Пол.

За його словами, уряд вивчає дані, однак наразі нічого не вказує на причинно-наслідковий зв'язок між вакциною та виникненням тромбів у вакцинованих.

Як повідомляв Укрінформ, раніше понад 15 європейських держав призупинили використання вакцини Oxford/AstraZeneca для щеплення через ризик утворення тромбів.

Загалом цим препаратом було вакциновано вже близько 17 мільйонів осіб – випадки тромбоутворення виявили у менш ніж 40 вакцинованих.

Читайте також: Прем’єр Британії заявив, що вакцинується препаратом AstraZeneca

Європейське агентство з лікарських засобів раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-