Кандидатом у прем'єри Молдови висунули посла в РФ

Кандидатом у прем'єри Молдови висунули посла в РФ

Укрінформ
Парламентська більшість у Молдові, в яку ввійшли Партія соціалістів, партія «Шор» та інші депутати, висунули кандидатуру посла Молдови в Росії Володимира Головатюка на посаду прем'єр-міністра.

Як передає Укрінформ, заяву, яку підписали 53 депутати, опублікував телеканал, що належить депутату Ілану Шору, який знаходиться в розшуку, повідомляє NewsMaker.

Раніше депутат від ПСРМ Корнеліу Фуркуліце повідомив, що в парламенті створили нову парламентську більшість. Він запросив президента на консультації з парламентською більшістю 18 березня о 12:00.

З документа, опублікованого телеканалом, випливає, що нова парламентська більшість складається з 53 депутатів, які раніше підписалися за висунення Маріанни Дурлештяну кандидатом у прем'єр-міністри.

Як повідомлялося, 16 березня ексміністр фінансів Маріанна Дурлештяну, яку Партія соціалістів планувала висунути кандидатом у прем'єр-міністри, відмовилася від пропозиції, поки представники фракції ПСРМ вели переговори з президентом Маєю Санду з приводу політичної ситуації в країні і дострокових виборів. Мая Санду після консультацій з фракціями оголосила, що висуває в прем'єри в.о. лідера PAS Ігоря Гросу.

Читайте також: Молдова остаточно відмовила у притулку українському судді Чаусу

17 березня депутати від ПСРМ звернулися до Конституційного суду з вимогою зупинити дію указу Санду про призначення Гросу кандидатом на посаду прем'єр-міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-