Франція планує якнайскоріше відновити застосування вакцини AstraZeneca

Франція планує якнайскоріше відновити застосування вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Франція планує відновити використання вакцини AstraZeneca, щойно про її безпечність остаточно оголосить Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА).

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив 17 лютого речник французького уряду Габріель Аттал.

«Відомості є обнадійливими (про безпеку AstraZeneca – ред.). Випадки побічних ефектів є дуже незначними», - заявив представник уряду Франції.

Як повідомлялося, з початку березня низка країн Європи, включаючи Францію і Німеччину, призупинила застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через повідомлення про випадки виникнення тромбів.

Читайте також: Смерті від тромбозу: у ВООЗ заявляють про відсутність зв'язку з COVID-вакцинацією

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) на початку березня заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca. Нині ЕМА продовжила дослідження вакцини та оголосить свої другі висновки щодо її безпеки 18 березня.

Читайте також: Італія готова швидко відновити щеплення вакциною AstraZeneca

У Франції станом на 16 березня першу дозу COVID-вакцини отримали майже 5,3 млн людей; друге щеплення проведено для більше як 2,2 млн осіб. У країні зосереджено близько 920 тис. доз вакцин для продовження програми вакцинації.

Читайте також: ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію препаратом AstraZeneca

Уряд країни планує вакцинувати 30 млн населення до кінця червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-