Грузія не купуватиме російську вакцину «Sputnik V»

Грузія не купуватиме російську вакцину «Sputnik V»

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я Грузії не планує закуповувати російську вакцину від COVID-19 «Sputnik V».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказа з посиланням на голову грузинського Національного центру з контролю захворювань та громадського здоров'я Амірана Гамкрелідзе.

«Це досить чутливе питання, і це не лише медичне питання, але і безумовно питання, що переходить у політичний ракурс. В цілому, COVID-вакцина у світі стала предметом великої політики... Виходячи з наших відносин на цьому етапі, це питання (ввезення російської вакцини - ред.) не розглядається», - додав Гамкрелідзе.

Читайте також: У Франції спростовують контракт на виробництво російської вакцини Sputnik V

Водночас очільниця департаменту заразних захворювань Національного центру з контролю захворювань Грузії Хатуна Захашвілі не виключила, що у майбутньому російську вакцину до Грузії зможуть привезти приватні компанії, або ж медичний засіб отримає авторизацію ВООЗ.

Як повідомлялося, російську вакцину від коронавірусу «Sputnik V» розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалеї. Засіб був схвалений Міністерством охорони здоров'я РФ 11 серпня 2020 року попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів у дієвості цієї вакцини. Європейська агенція з лікарських засобів не схвалила використання  «Sputnik V» на території ЄС, заявку щодо чого російська сторона подала лише нещодавно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-