Єврокомісія представила пропозиції щодо «зеленого цифрового сертифіката» вакцинації

Єврокомісія представила пропозиції щодо «зеленого цифрового сертифіката» вакцинації

Укрінформ
За підсумками засідання Колегії у Брюсселі Єврокомісія представила пропозиції щодо так званого Цифрового зеленого сертифіката, який має містити інформацію щодо вакцинації або набутого імунітету, а також результати тестів, які визнаватимуться у всіх країнах ЄС.

Про це на брифінгу сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головною темою нашої дискусії були регуляторні правила для Цифрового зеленого сертифіката. По-перше, цей сертифікат має показувати або доводити, що персона або була вакцинована, або мала недавній негативний тест, або одужала від COVID-19 та має антитіла. По-друге, цей сертифікат має забезпечити, щоб ці результати і ці дані взаємно визнавалися у кожній країні ЄС. Третє, з цим цифровим сертифікатом ми маємо на меті допомогти країнам-членам поновити свободу руху безпечним та відповідальним шляхом, таким, що викликає довіру», - сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: В Угорщині хочуть видавати сертифікати всім, хто перехворів на COVID-19

Вона повідомила, що 17 березня члени Колегії ухвалили також спеціальну Комунікацію (регуляторний документ Єврокомісії), яка відкриває шлях до такого поступового, безпечного та тривалого відновлення свободи руху. Цей документ охоплює конкретні кроки, які для досягнення поставленої мети мають здійснити країни-члени у всіх сферах, починаючи від тестування і лікування до солідарного обміну вакцинами. За будь-яких обставин, за словами президента Єврокомісії, передумовою для такого поновлення свободи руху в ЄС є вакцинація та наявність необхідної кількості вакцин.

Читайте також: Китай ввів сертифікати вакцинації для поїздок за кордон

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія раніше заявляла про намір представити пропозиції до «сертифіката вакцинації» до кінця березня. Оприлюднене сьогодні бачення щодо Цифрового зеленого сертифіката має пройти широке обговорення в країнах-членах ЄС. Сам цей документ, за досягнення компромісного рішення щодо його змісту та порядку застосування, може бути запроваджений в ЄС вже за кілька місяців, ще до початку до літнього туристичного сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-