Саркозі вдруге відповідатиме у суді за корупцію

Саркозі вдруге відповідатиме у суді за корупцію

Укрінформ
У середу, 17 березня, у Парижі розпочинається судовий процес щодо обвинувачення колишнього президента Франції Ніколя Саркозі у неправомірному збільшенні на 20 млн євро виборчого фонду під час президентської кампанії 2012 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, йдеться про справу, пов’язану із PR-компанією Bygmalion.

Упродовж судового розслідування Саркозі, як лідер у 2012 році партії «Союз за народний рух» (нині «Республіканці») та кандидат у президенти, має пояснити перевищення на понад 20 млн євро фінансування своїх виборчих перегонів 2012 року, що було приховано проведено через Bygmalion. Це призвело до перевищення удвічі – із дозволених 22,5 млн євро до 43 млн – виборчого фонду під час другого туру виборів.

У випадку доведення обвинувачень, Саркозі загрожує до одного року ув'язнення та штраф у 3 750 євро.

Читайте також: Саркозі обіцяє оскаржити свій вирок у ЄСПЛ

Як повідомляв Укрінформ, загалом відносно Саркозі прокуратура порушила п'ять справ. Перше з цих розслідувань було доведено до судового вироку 1 березня. Саркозі став першим в історії політиком найвищого рівня – колишнім президентом – який отримав реальний термін ув'язнення: три роки, із них два – умовно. Але, найімовірніший, один рік позбавлення волі Саркозі проведе не у в'язниці, а під домашнім арештом та під контролем електронного браслета.

Читайте також: Справи Саркозі: проросійського політика засудили за корупцію

Суд визнав 66-річного Саркозі винним в корупції та зловживанні впливом. Політик ще може подати апеляцію на рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-