КНДР розкритикувала військові навчання США і Південної Кореї

КНДР розкритикувала військові навчання США і Південної Кореї

Укрінформ
Сестра лідера КНДР, заступниця завідувача відділу пропаганди й агітації ЦК Трудової партії Кореї Кім Йо Чжон розкритикувала спільні військові навчання Південної Кореї та США, заявивши, що це не сприяє діалогу та співпраці.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні північнокорейські ЗМІ, передає Укрінформ.

«Ми хочемо скористатися нагодою та попередити нову адміністрацію США, яка намагається наполегливо поширювати запах пороху на нашій землі. Якщо США хочуть спати мирно протягом наступних 4 років, їм краще утриматися, аби не спричинити смороду на першому ж кроці. Військові навчання та ворожість ніколи не йдуть разом із діалогом та співпрацею», - заявила Кім.

Читайте також: Хакери КНДР вкрали понад $300 мільйонів на ядерні програми – ЗМІ

Як зазначається, це перше публічне звернення з боку представників КНДР до США з часу вступу Джо Байдена на посаду президента.

Заяву було зроблено напередодні візиту в Сеул держсекретаря США Етоні Блінкена та міністра оборони Ллойд Остін.

Блінкен у цьому зв'язку заявив, що знайомий із коментарями північнокорейської сторони, проте «більше зацікавлений у тому, що про КНДР думають американські союзники та партнери».

Читайте також: КНДР показала новий тип балістичних ракет для підводних човнів

Південна Корея і США проводять спільні навчання з 8 березня. Через пандемію COVID-19 вони проходять у скороченому вигляді навіть в режимі комп'ютерної симуляції.

Попередній президент США Дональд Трамп мав щонайменше три зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Головне питання переговорів полягало в ядерному роззброєнні КНДР та припиненні розробок балістичних ракет Пхеньяном. В обмін на це США пропонували зняти економічне ембарго з КНДР та посприяти економічному розвитку країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-