США переживають найбільший міграційний сплеск за останні десятиліття

США переживають найбільший міграційний сплеск за останні десятиліття

Укрінформ
Сполучені Штати наразі мають бути готовими до наслідків найбільшого за останні 20 років міграційного сплеску, який спостерігається зараз на південно-західному кордоні.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у вівторок міністром внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркасом, передає Укрінформ.

«В середньому ми маємо більше людей на південно-західному кордоні, ніж вподовж останніх 20-ти років», - зауважив урядовець.

Читайте також: Байден скасував низку указів Трампа щодо посилення імміграційних обмежень

Лише в лютому американські прикордонники затримали понад 100 400 осіб на кордоні з Мексикою, що є найбільшим щомісячним показником після прикордонної кризи 2019 року.

За словами міністра, попри те, що сплески спостерігалися у 2004 й 2019 роках, кількість спроб перетину кордону США біженцями з Центральної Америки й Мексики стабільно зростає з квітня 2020 року. Міністр підкреслив, що дорослі та сім’ї отримують відмову в перетині кордону, натомість неповнолітні діти залишаються.

Читайте також: Байден підписав «план порятунку» Америки на $1,9 трильйона

Як повідомляв Укрінформ, за часів президентства Дональда Трампа була запроваджена жорстка міграційна політика. Одним з основних зусиль, які докладав попередній президент США, було зупинення потоків мігрантів з Латинською Америки через кордон з Мексикою.

Фото: Гільєрмо Аріас / AFP через Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-