У Словаччині подав у відставку ще один міністр через скандал з російським «Спутніком V»

У Словаччині подав у відставку ще один міністр через скандал з російським «Спутніком V»

Укрінформ
Міністр з питань праці Словаччини Мілан Крайняк подав у відставку на тлі скандалу щодо закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Спутнік V».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

«Я розглядаю (свою відставку – ред.) як крок до завершення коаліційної кризи», - йдеться у листі Крайняка, адресованому президентові.

На думку Крайняка, кожна коаліційна партія має зробити політичний жест на тлі політичної кризи, яка виникла в результаті скандалу навколо закупівлі російської вакцини «Спутнік V». Тож він вирішив зробити такий політичний жест.

Читайте також: У Словаччині очільник МОЗ пішов у відставку через скандал навколо російської вакцини

Як повідомлялося, 12 березня подав у відставку міністр охорони здоров'я Словаччини Марек Крайчі на тлі урядової кризи у країні, причиною якої став скандал навколо закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Спутнік V». Президент Словаччини Зузана Чапутова і партнери прем'єр-міністра Ігоря Матовича по коаліції розкритикували домовленості глави уряду з Москвою про постачання 2 млн доз цього препарату, який не отримав схвалення ні з боку Європейського агентства з лікарських засобів, ні з боку Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Російську вакцину від коронавірусу «Спутнік V»  розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії. Препарат був схвалений Міністерством охорони здоров'я РФ 11 серпня 2020 року попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів у дієвості цієї вакцини. Європейське агентство з лікарських засобів не схвалило використання «Спутнік V» на території ЄС, заявку щодо чого російська сторона подала нещодавно.

За даними Worldometer, у світі виявлено 120 822 563 випадки коронавірусу, зокрема 2 673 622 летальні, одужали 97 456 416 осіб.

Фото: SITA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-