Брат сирійця, якого розчленували «вагнерівці», передав до Слідкому РФ докази їхньої провини

Брат сирійця, якого розчленували «вагнерівці», передав до Слідкому РФ докази їхньої провини

Укрінформ
Уродженець Сирії подав до Слідчого комітету Росії заяву з вимогою порушити кримінальну справу стосовно ймовірних членів приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, яких підозрюють у вбивстві його брата в 2017 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний центр «Меморіал».

При цьому брат убитого сирійця попросив СК Росії порушити справу за фактом убивства, скоєного групою осіб з особливою жорстокістю, а також перевірити, чи є в діях підозрюваних учасників ПВК Вагнера ознаки інших злочинів, у тому числі воєнних.

У своєму зверненні житель Сирії представив докази, що вказують на причетність підозрюваних до ПВК Вагнера.

Фото вбитого чоловіка

Значну частину інформації і доказів правозахисникам надала «Новая газета», яка проводила власне розслідування вбивства. ПЦ «Меморіал» зазначає, що «це перша спроба сирійців притягнути до відповідальності росіян, підозрюваних у скоєнні тяжких злочинів у їх країні».

Читайте також: У ПАРЄ закликали росіян зупинити злочини Путіна

Нагадаємо, російська «Новая газета» неодноразово просила порушити кримінальну справу через убивство жителя Сирії, в якому підозрюють бійців ПВК Вагнера. У листопаді 2019 року видання просило про це Кремль, Слідчий комітет і Генпрокуратуру. У листопаді 2020 року газета звернулася до глави СК Олександра Бастрикіна перевірити вбивство сирійця, але він не відповів.

За даними видання «Фонтанка», у вбивстві жителя Сирії у 2017 році брали участь шестеро осіб. «Новая газета», «Фонтанка» і «Настоящее время» раніше повідомили імена підозрюваних, а також прізвища деяких із них.

Фото: «Меморіал»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-