Санду хоче ввести надзвичайний стан у Молдові через COVID-19

Санду хоче ввести надзвичайний стан у Молдові через COVID-19

Укрінформ
Вища рада безпеки Молдови рекомендувала уряду та парламенту оголосити в державі надзвичайний стан терміном на два тижні - у зв'язку з погіршенням ситуації з COVID-19.

Як передає Укрінформ із посиланням на Newsmaker, про це заявила президент Молдови Мая Санду

"У зв'язку з погіршенням ситуації та поганими прогнозами ми вирішили, що необхідно вжити суворіших заходів. Ідеться про безпеку та інтереси держави. На засіданні ми вислухали жорсткі зауваження фахівців з галузі охорони здоров'я: втрати можна порівняти зі щоденною катастрофою літака з нашими громадянами. Тому час перестати ховати голову у пісок", - наголосила Санду.

Читайте також: Молдова отримала COVID-вакцину від COVAX

Вона зазначила, що разом з Вищою радою безпеки вона рекомендує уряду протягом трьох днів розробити детальний план надзвичайного стану та представити його парламенту на розгляд.

Окрім того, ВРБ рекомендує збільшити кількість тестувань на COVID-19, прискорити вакцинацію та перейти до її другого етапу, а також відкрити онлайн-реєстрацію для всіх охочих зробити  щеплення.

Читайте також: У Молдові перевізники оголосили «антикарантинний» страйк

За останніми даними, у світі зафіксовано 120 382 586 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 2 664 262 летальних, одужали 96 889 452 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-