З Парижа евакуйовують хворих на COVID-19 через завантаженість лікарень

З Парижа евакуйовують хворих на COVID-19 через завантаженість лікарень

Укрінформ
У зв'язку із ускладненням епідеміологічної ситуації із регіону Іль-де-Франс, до якого входить Париж, розпочалася евакуація хворих на COVID-19 до інших департаментів Франції.

Про таке рішення оголосив повідомив у неділю речник французького уряду Габріель Аттал у Твіттері, передає власний кореспондент Укрінформу.

На першому етапі операції, яка розпочалася у неділю, 14 березня, літаками санітарної авіації із червоної зони епідеміологічної загрози, до якої входить французька столиця, до Бордо евакуйовано декілька десятків пацієнтів. Наступного тижня уряд планує вивезти для продовження лікування до інших регіонів близько сотні чоловік.

Окрім літаків, для евакуації хворих на COVID-19 будуть використовувати спеціальні медичні вагони національної залізниці.

Читайте також: У Харкові COVID-лікарні заповнені вщент, кисневих місць майже не лишилося – лікар

Упродовж попередніх тижнів у регіоні Іль-де-Франс спостерігається складна епідеміологічна ситуація на тлі переповнення лікарень, особливо реанімаційних відділень.

Уряд розглядає можливість уведення у регіоні жорсткіших карантинних заходів. Натомість мерія Парижа і керівництво Іль-де-Франс виступають проти повернення до повного локдауну.

Читайте також: У Франції до проведення вакцинації проти COVID-19 залучили рятувальників

Станом на 13 березня та з початку пандемії у березні 2020 року, у Франції від COVID-19 померло 90 315 чоловік; загалом зареєстровано 4 045 319 інфікувань коронавірусом.

За попередні 24 години у країні виявлено 29 759 нових випадків COVID-19; сталося 174 летальних випадки.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-