Водомети vs люди без масок: у Нідерландах поліція розігнала «карантинний» мітинг

Водомети vs люди без масок: у Нідерландах поліція розігнала «карантинний» мітинг

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Гаага правоохоронці розігнали мітинг проти коронавірусних обмежень.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, акцію протесту проти обмежувальних заходів через коронавірус влаштували у парку Малівельд, де зазвичай проходять демонстрації.

Учасники акції не дотримувалися обов’язкової дистанції 1,5 метра та не носили захисних масок. Участь у демонстрації взяло понад 200 осіб. Коли мітингарі проігнорували попередження поліції та прохання припинити мітинг, то мобільний підрозділ взявся розганяти акцію протесту. Також було задіяно водомети. Кількох демонстрантів у Гаазі затримано. Скільки саме - поліція наразі не повідомляє.

Також схожа акція відбулася і в центрі Амстердама. У центрі міста зібралося близько 150 людей.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 3 березня знову запрацювали перукарні, масажні кабінети та салони краси. Попередній запис обов’язковий, у відвідувачів не має бути симптомів респіраторних захорювань, усі мають бути в масках.

Також відновити свою роботу можуть інструктори з водіння авто. А ще за попереднім записом запрацюють магазини, які не продають товари першої необхідності.

Читайте також: «Карантинні» протести у Німеччині закінчилися сутичками з поліцією – є поранені

У Нідерландах від 1 березня уряд послабив карантинні обмеження. Середні школи та коледжі частково відновили свою роботу з 1 березня. Учні можуть відвідувати навчальні заклади не менше одного дня на тиждень. Кафе, ресторани, бари, театри, кіно та інші розважальні установи в Нідерландах залишаються закритими.

У світі зафіксували 120 152 270 випадків зараження коронавірусом. Зокрема 2 661 360 випадків летальні, одужали 96 677 799 осіб.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-