У Єврокомісії визнали помилки при замовленні COVID-вакцин

У Єврокомісії визнали помилки при замовленні COVID-вакцин

Укрінформ
Єврокомісія зробила помилки під час замовлення вакцини проти COVID-19, але рішення замовляти її централізовано було правильним.

Про це заявив заступник голови ЄК Франс Тіммерманс у інтерв’ю Tagesspiegel, передає Укрінформ.

«Це правда, що були допущені помилки при замовленні вакцин як у Брюсселі, так і в державах-членах», - заявив заступник глави ЄК і додав, що централізований підхід відповідав інтересам країн.

Тіммерманс вважає, що ситуація, коли одні держави-члени могли би дозволити собі вакцину, а інші – ні, стала б справжньою трагедією. «Якби ми, як Європейський Союз, не діяли на основі наших спільних цінностей, і лише найбагатші могли дозволити собі вакцину, це було б проблемою для всіх, а не лише для бідніших країн», - впевнений політик. Він переконаний, що європейський підхід був кращий і всі це зрозуміли. Не можна заперечувати, що наразі вся Європа отримує вакцину, що є необхідною умовою повернення до нормального життя, зазначив Тіммерманс.

Читайте також: Єврокомісія розглядає можливість запровадження електронних в’їзних віз

На його думку, робити висновки та підбивати підсумки, оцінювати, що зроблено правильно, а що було помилкою, треба не зараз, а «наприкінці пандемії».

Читайте також: Єврокомісія до кінця червня продовжила авторизацію експорту COVID-вакцин

Як повідомлялося, наразі в ЄС дозволені до використання 4 вакцини - BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson, централізовані замовлення робила Єврокомісія. Згодом майже всі компанії скоротили обсяги поставок до Європи, що викликало велику критику та поставило під питання заплановане вакцинування щонайменше 70% дорослого населення ЄС до кінця літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-