Зараз не час відмовлятися від монархії - Трюдо

Зараз не час відмовлятися від монархії - Трюдо

Укрінформ
Канада відкрита до обговорення можливої зміни форми правління, але наразі це не на часі, зважаючи на глобальну пандемію COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час пресконференції в Оттаві висловив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, відповідаючи на запитання про можливий розрив зв’язків із Британською монархією на тлі обвинувачень британського королівського двору у системному расизмі.

“Я бажаю усім членам королівської родини усього найкращого, однак я зосереджений на подоланні цієї пандемії. Якщо люди пізніше матимуть бажання обговорити конституційні зміни та перелаштування системи урядування, - добре, ці дискусії можна вести. Але зараз я цього не робитиму”, - сказав Трюдо.

За його словами, він “розуміє, чому деякі люди хочуть вести конституційні дискусії, але не братиме зараз у них участі”. “Все, що ми робимо кожного дня заради убезпечення канадців, якомога швидшої доставки сюди вакцин та щеплення канадців - у центрі нашої уваги, разом із підготовкою економіки до якомога швидшого відновлення”, - підсумував глава уряду.

Як відомо, Канада входить до Британської співдружності, визнаючи Королеву Великобританії главою держави.

Як повідомляв Укрінформ, під час інтерв'ю Опрі Вінфрі подружжя принца Гаррі та Меган Маркл розповіло про расизм, психічний стан, думки про самогубство, ставлення ЗМІ та про інших членів королівської родини.

Читайте також: Меган Маркл заявила, що королівська сім’я її оббріхувала і змушувала мовчати

Маркл, яка стала першою особою змішаної раси у сучасній королівській родині Британії, заявила, що найгірше їй було, коли неназваний член королівської сім'ї запитав у принца Гаррі, "наскільки темношкірим" може народитися їхній син Арчі.

Пізніше принц Гаррі пояснив Опрі Вінфрі, що це запитання пролунало не від королеви Єлизавети ІІ чи її чоловіка, принца Единбурзького.

Також герцог Сассекський заявив, що расизм у бульварній пресі, що проник у частину британського суспільства, зіграв «значну» роль у тому, чому принц Гаррі та його дружина залишили Велику Британію.

Читайте також: Меган Маркл виграла суд проти ЗМІ через публікацію її листа батькові

Інтерв'ю спричинило широкий резонанс серед громадськості. Його подивилася п'ята частина населення Великої Британії.

Британський принц Гаррі й американська акторка Меган Маркл одружилися навесні 2018 року. У січні 2020-го подружжя оголосило про рішення відмовитися від королівських повноважень. Їх позбавили титулів Його та Її Королівська Високість, принц утратив почесні військові звання.

Читайте також: Меган Маркл та принц Гаррі відмовилися від соцмереж через цькування – ЗМІ

Зараз подружжя мешкає у США, виховує сина Арчі та чекає народження другої дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-