Міннеаполіс погодився виплатити родині Джорджа Флойда $27 мільйонів

Міннеаполіс погодився виплатити родині Джорджа Флойда $27 мільйонів

Укрінформ
Місто Міннеаполіс офіційно погодилося заплатити $27 мільйонів для врегулювання цивільного позову сім’ї Джорджа Флойда через його резонансну загибель під час затримання поліцією.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Адвокат сім'ї Флойда Бен Крамп назвав це найкрупнішим досудовим урегулюванням за всі часи по громадянських правах, та подякував керівникам міста за «проявлену турботу про Джорджа Флойда», - зазначає видання.

Читайте також: Палата представників прийняла законопроєкт про поліцейську реформу у США

При цьому уточнюється, що міська рада Міннеаполіса проголосувала одностайно за те, щоби виплатити таку велику суму. Це також включає виділення $500 тисяч на благоустрій місця, де загинув чорношкірий чоловік поблизу 39-ї вулиці й Чикаго авеню.

Читайте також: Рух Black Lives Matter претендуватиме на Нобелівську премію миру

Як повідомляв Укрінформ, Джордж Флойд помер під час жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року в Міннеаполісі. На оприлюднених відеокадрах було видно, як поліцейський Дерек Шовін близько дев’яти хвилин тримав коліном його шию, притиснуту до асфальту. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-