Міжнародна спільнота має продовжити санкційний тиск на Росію - МЗС Литви

Міжнародна спільнота має продовжити санкційний тиск на Росію - МЗС Литви

Укрінформ
Міжнародна спільнота має продовжити санкційний тиск на Росію з метою дотримання нею міжнародного права.

Про це заявив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс під час віртуального засідання високого рівня ООН за формулою "Арріа", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міжнародна спільнота має продовжувати свої зусилля щодо політичного тиску на Росію, включаючи санкційну політику, для повного дотримання нею міжнародного права і стандартів прав людини”,- заявив Ландсбергіс.

Він додав, що потрібно також порушувати питання і засуджувати кроки Росії щодо подальшої мілітаризації Криму, порушення на півострові прав людини, проведення там незаконної паспортизації, військових навчань, переслідування національних меншин, етнічних та релігійних груп, особливо кримських татар.

Читайте також: Австрія закликала Росію припинити мілітаризацію Росією окупованого Криму

Міністр наголосив, що політично вмотивовані переслідування у Криму “мають негайно припинитися”.

Ландсбергіс поклав повну відповідальність на Російську Федерацію як країну-окупанта за порушення міжнародного права і прав людини у Криму.

“Ми віримо, що Кримська платформа буде корисним інструментом для консолідації міжнародної політики щодо невизнання (Криму територією Росії – ред.) і підвищить тиск на Росію для запобігання подальших нелегальних дій Росії у Криму”, - підсумував литовський дипломат.

Читайте також: Туреччина сподівається, що «Кримська платформа» посилить увагу до окупованого півострова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-