«Британський» СOVID-штам у Польщі за кілька днів сягне 50% інфікувань

«Британський» СOVID-штам у Польщі за кілька днів сягне 50% інфікувань

Укрінформ
Третя хвиля пандемії коронавірусу активно розвивається у Польщі. Станом на сьогодні “британський” штам СOVID-19 cтановить майже 40% усіх інфікувань, а через кілька днів цей показник сягне 50%.

Про це під час пресконференції сказав у п’ятницю речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми рухаємося у напрямку піку третьої хвилі пандемії, ми ще навіть до нього не наблизилися”,- зазначив Андрусевич.

За його словами, “британський” штам СOVID-19 на сьогодні відповідає за близько 40% усіх інфікувань.

“Без сумніву, “британська” мутація розширюватиметься, і в найближчі дні сягне рівня 50%”,- наголосив речник МОЗ.

Читайте також: Польща запроваджує жорсткий локдаун ще у трьох воєводствах

Він відзначив, що регіональні локдауни приносять користь. Зокрема, після запровадження жорсткого карантинного режиму у Вармінсько-Мазурському воєводстві приріст інфікованих в цьому регіоні зменшився. Він висловив сподівання, що запровадження жорстких локдаунів в окремих регіонах сприятиме зменшенню кількості інфікованих.

Головний радник прем'єр-міністра Польщі з питань COVID-19 професор Анджей Горбан у п'ятницю в ефірі Польського радіо висловив думку, що пік третьої хвилі пандемії коронавірусу в РП можна очікувати, ймовірно, наприкінці квітня.

Як повідомлялося, від суботи, 13 березня, уряд Польщі запроваджує жорсткий локдаун у Поморському воєводстві (адміністративний центр – Гданськ), а з понеділка, 15 березня, - у Мазовецькому (Варшава) і Любуському (Зелена Гура) воєводствах. Відтак, жорсткіші карантинні вимоги діятимуть в чотирьох з 16-ти воєводств Польщі.

Читайте також: У Польщі побоюються браку медиків під час третьої COVID-хвилі

За минулу добу, 11 березня, у Польщі виявлено 18 775 нових випадків інфікування COVID-19, померла 351 особа. Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 1,8 млн осіб, померли понад 46,7 тис.

Станом на сьогодні у Польщі виконано вже майже 4,4 млн щеплень, понад 1,5 млн отримали вже дві дози вакцини проти COVID-19. Йдеться, в основному, про медичний персонал, освітян, а також осіб літнього віку.

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-