Литва не збирається призупиняти щеплення вакциною AstraZeneca

Литва не збирається призупиняти щеплення вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Литва не має наміру призупиняти процес вакцинації препаратом AstraZeneca.

Про це заявила представник Міністерства охорони здоров'я Литви зі зв'язків з громадськістю Айсте Шукста, передає Укрінформ з посиланням на LRT.

«Литва довіряє експертам - Європейському агентству з лікарських засобів і Державному агентству з контролю за ліками. Вони кажуть, що зараз немає доказів того, що вакцина заподіює шкоду. Ми відстежуємо ситуацію, але не маємо наміру зупиняти процес вакцинації цим препаратом, зупинена тільки одна конкретна партія», - сказала Шукста.

У вівторок МОЗ Литви повідомляло, що зупинило вакцинацію препаратом AstraZeneca серії ABV5300, отримавши інформацію від австрійських відомств про небезпечні побічні дії.

Наразі в Литві використовуються три вакцини від коронавірусу, схвалені Європейським агентством з лікарських засобів: Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca.

За минулу добу в Литві підтверджено 355 нових випадків коронавірусу і померли 7 осіб. Загалом з початку пандемії в Литві зареєстровано 204 356 випадків COVID-19, померли 3 373 людини.

Читайте також: ВООЗ рекомендує продовжити застосування вакцини AstraZeneca

Як повідомлялося, Данія, Ісландія і Норвегія призупинили використання вакцини від коронавірусу через повідомлення про можливі побічні наслідки виникнення тромбів.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, щеплених вакциною виробництва Oxford-AstraZeneca.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 119 193 295 випадків інфікування коронавірусом, зокрема летальних 2 643 369, одужали 94 786 113 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-