Держдеп США назвав умови для введення нових санкцій проти Nord Stream 2

Держдеп США назвав умови для введення нових санкцій проти Nord Stream 2

Укрінформ
Сполучені Штати безсумнівно введуть обмеження проти компаній, зайнятих у роботах над проєктом Nord Stream 2, якщо їхня діяльність підпадатиме під критерії санкцій США.

Про це заявив у четвер під час регулярного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо оцінювати діяльність, що триває в регіоні (будівництва Nord Stream 2 – ред.). Якщо ця діяльність відповідатиме критеріям для запровадження санкцій, то я не маю сумнівів – і у вас не повинно бути сумнівів – що нинішня адміністрація дотримуватиметься закону»,- наголосив представник Держдепу.

Читайте також: Штати мають намір посилити підтримку України – Блінкен

Він також підкреслив, що прийняті в США закони, у тому числі PEESA та PEESCA, зобов’язують покарати суб’єкти господарювання, залучені в будівництві газопроводу.

«Я думаю, ви почуєте більше від нас про це», - резюмував представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: У Держдепі заявляють, що Штати продовжать протидію Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен виступив на слуханнях Комітету у закордонних справах Палати представників американського Конгресу. Під час відповіді на запити конгресменів, він підтвердив можливість покарання учасників проєкту Nord Stream 2 новими санкціями США.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-