Від «плану порятунку» Байдена на $1,9 трильйона виграє більшість країн – МВФ

Від «плану порятунку» Байдена на $1,9 трильйона виграє більшість країн – МВФ

Укрінформ
Закон США про виділення $1,9 трильйона на стимулювання національної економіки в період пандемії допоможе глобальному економічному зростанню й відновленню, від чого виграє більшість країн.

Про це сказав під час брифінгу у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає Укрінформ.

«Наші попередні прогнози показують, що ухвалений напередодні закон у США (про допомогу в умовах пандемії – ред.) сприятиме збільшенню ВВП Сполучених Штатів на 5-6% протягом трьох років», - зауважив представник МВФ.

Що ж стосується глобальної економіки, то, за його словами, «більшість країн повинні отримати вигоду від посиленого попиту США» як на сировину й товари, так і на імпорт послуг. «Отже, це допоможе глобальному зростанню та відновленню», - резюмував Райс.

Водночас він звернув увагу на надзвичайно низький рівень доларового фінансування на світових ринках. У цьому зв’язку представник Фонду закликав центробанки країн «ретельно керувати» ризиками раптового ускладнення фінансових умов та підтримувати чітку комунікацію.

Читайте також: МВФ назвав життєво важливим для України незалежність Нацбанку

Як повідомляв Укрінформ, у середу Конгрес США затвердив законопроєкт щодо виділення $1,9 трильйона на стимулювання економіки й бізнесу в країні в умовах пандемії COVID-19, ініційований президентом Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-