Третя хвиля COVID-19 уже в Німеччині – глава інституту Коха

Третя хвиля COVID-19 уже в Німеччині – глава інституту Коха

Укрінформ
Президент німецького Інституту Роберта Коха Лотар Вілер впевнений, що третя хвиля пандемії коронавірусу в Німеччині вже розпочалася.

Про це він заявив в інтерв'ю Асоціації журналістів ООН (ACANU) у Женеві, передає Укрінформ.

«Ми маємо дуже чіткі ознаки того, що третя хвиля в Німеччині вже розпочалася», - заявив Вілер, додавши, що «дуже стурбованих» цим.

На думку професора Вілера, до осені імунними до вірусу можуть бути до 80% населення, у разі якщо не буде перебоїв з постачанням вакцин. Тоді, зауважив він, можна буде скасовувати всі обмежувальні заходи. Але до цього часу необхідне суворе дотримання маскового режиму, тримання дистанції та гігієнічних правил.

RKI повідомило про те, що 10 березня в ФРН було зафіксовано 14 356 нових випадків інфікування, що на 2 444 випадки більше, ніж тиждень тому. Захворюваність у республіці суттєво зменшилася у січні та лютому, однак останніми днями цифри знову почали зростати, епідеміологи пов’язують це з розповсюдженням мутацій вірусу.

Загалом з початку пандемії в країні було підтверджено понад 2 532 947 випадків, померли у зв’язку з COVID-19 72 810 людей. Вакциновано на сьогодні 5 756 772 людини, з них менше половини отримали обидві дози.

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час онлайн спілкування з працівниками гарячої лінії та кризової служби заявила, що всіх чекають «три-чотири важкі місяці: березень, квітень, травень і червень».

Читайте також: У Білорусі виявили «британський» штам коронавірусу

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах коронавірусу пандемією 11 березня 2020 року. На той момент у всьому світі було зареєстровано 118 тисяч випадків захворювання COVID-19 і майже 4 300 смертей від цього вірусу. Через рік, за статистикою ВООЗ, у всьому світі зареєстровано майже 120 мільйонів випадків інфікувань та близько 2,6 млн смертей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-