«Британський» штам коронавірусу на 64% смертельніший за попередні

«Британський» штам коронавірусу на 64% смертельніший за попередні

Дослідження
Укрінформ
За останніми даними, британський штам коронавірусу COVID-19 на 64% смертельніший за попередні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на результати дослідження, проведеного в Ексетерському університеті.

Дослідники порівняли дані приблизно 55 тис. пар учасників, у яких виявили коронавірус між жовтнем і січнем, та спостерігали за ними упродовж 28 днів. З'ясувалося, що ймовірність летального результату для інфікованих новим варіантом на 64% вище. Зокрема, смертність збільшилася з 2,5 до 4,1 на 1000 випадків.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 111 країнах – ВООЗ

Учасників дослідження підібрали по низці факторів, таких як вік, стать та етнічна приналежність.

Слід нагадати, що в січні британська влада, посилаючись на дослідження, заявляла, що новий варіант коронавірусу може бути на 40% смертельнішим.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу може бути небезпечніше за звичайний — Джонсон

Британський варіант COVID-19, відомий як B.1.1.7, виявили наприкінці 2020 року. Він є одним із декількох штамів коронавірусу, які з'явилися нещодавно. Його поширення зафіксовано в понад ста країнах Європи та в США.

Професор клітинної мікробіології в Редінгського університеті Саймон Кларк заявив, що висока летальність разом зі швидким розповсюдженням означають, що «даний варіант вірусу становить серйозну проблему для систем охорони здоров'я і політичних стратегів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-