Мільярди доз AstraZeneca будуть у глобальному доступі – британський міністр

Мільярди доз AstraZeneca будуть у глобальному доступі – британський міністр

Укрінформ
В уряді Великої Британії готові просувати вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для забезпечення глобального доступу до неї по всьому світу за помірною ціною.

Про це заявив 10 березня міністр охорони здоров'я Сполученого Королівства Метью Генкок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я неймовірно гордий за те, що вакцина Oxford/AstraZeneca повинна бути доступною за ціною, і закликаю виробників забезпечити це. Ми, у Великій Британії, замовили 100 млн доз для захисту нашого населення. Але глобальний доступ буде забезпечений до мільярдів доз цієї вакцини», - заявив британський міністр.

Читайте також: В Австрії дозволили вакцину AstraZeneca для людей, старших 65

Він повідомив, що у Британії більше 22 млн осіб вже отримали першу дозу вакцини проти COVID-19. «Це дві третини дорослого населення. Ми на шляху забезпечити першою дозою решту дорослого населення до кінця липня. Щеплення другою дозою – також у процесі», - заявив представник уряду Великої Британії.

Він висловив переконання, що британська вакцина Oxford/AstraZeneca (створена спільно із шведськими фахівцями – ред.) є безпечною і ефективною.

Читайте також: Неможливо заразитися COVID-19 від вакцин: пояснення МОЗ

За словами Генкока, до поточних і подальших клінічних випробуваннях цієї вакцини у Британії залучено близько півмільйона осіб.

Як повідомлялося, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія щеплення від коронавірусу вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

Читайте також: Українські лікарі розвіяли міфи про вакцину Covishield

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цього препарату. Також на початку березня очікується надходження 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Станом на 9 березня в Україні першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 19 118 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-