У ЄС домовилися про додаткову поставку вакцини BioNTech/Pfizer

У ЄС домовилися про додаткову поставку вакцини BioNTech/Pfizer

Укрінформ
Єврокомісія домовилася з компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу BioNTech та Pfizer про постачання країнам ЄС додаткових 4 мільйонів доз у березні.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Європейська комісія досягла угоди з BioNTech і Pfizer щодо додаткового постачання чотирьох мільйонів доз вакцини проти COVID-19 для країн-членів протягом наступних двох тижнів, щоб локалізувати спалахи коронавірусу та полегшити вільний транскордонний рух», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вакцина BioNTech/Pfizer довела високу ефективність проти всіх відомих нині варіантів вірусу.

Читайте також: У Франції спростовують контракт на виробництво російської вакцини Sputnik V

Єврокомісія розпочала переговори про постачання додаткових доз препарату, оскільки в багатьох регіонах Європи, таких як Тіроль в Австрії, Ніцца і Мозель у Франції, Больцано в Італії, частини земель Саксонія і Баварія в Німеччині, спостерігалося ускладнення епідеміологічної ситуації та суттєве зростання госпіталізації з діагнозом COVID-19. Це спонукало уряди вжити додаткових обмежувальних заходів і посилити контроль на кордонах.

У цьому зв'язку президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність швидких та рішучих кроків.

«Я щаслива оголосити про сьогоднішню угоду з BioNTech/Pfizer, яка запропонує країнам-членам... чотири мільйони доз вакцини до кінця березня, які будуть поставлені додатково до вже запланованих доз. Це допоможе країнам-членам у їх зусиллях тримати під контролем поширення нових варіантів вірусу», - наголосила вона.

Читайте також: Чилі випередила Ізраїль за швидкістю COVID-вакцинації у світі

Як повідомлялося, у січні Єврокомісія замовила 300 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer. За планом, цей обсяг вакцини має надійти в країни ЄС до кінця року.

За даними Worldometer, у світі виявлено 118 247 918 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 624 168 летальних, 93 916 591 особа одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-