Президент Вірменії звернувся до КС щодо звільнення голови Генштабу

Президент Вірменії звернувся до КС щодо звільнення голови Генштабу

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян звернувся до Конституційного суду з приводу звільнення з посади начальника Головного штабу ЗС країни Оніка Гаспаряна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу президента.

Саркісян закликав Конституційний суд вирішити відповідність конституції закону про військову службу і статус військовослужбовців.

«Звернення в КС обумовлено існуючими проблемами у правозастосовчій практиці цього закону, які стали очевидними в результаті ініціативи прем'єр-міністра щодо звільнення з посади начальника ГШ ЗС і конституційних правових процесів, що відбулиися внаслідок цього», - йдеться в повідомленні.

Рішення КС може мати серйозний вплив на вже прийняті рішення, на існуючі та майбутні процеси в контексті коментаря закону.

25 лютого Генштаб ВС Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення в даній кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. У той же день Пашинян у ході прямого ефіру заявив, що прийняв рішення звільнити з посади главу генштабу Оніка Гаспаряна.

У Єревані пройшли мітинги прихильників і супротивників Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де знаходиться будівля парламенту Вірменії, і оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

Читайте також: Криза у Вірменії: Пашинян пропонує розпустити парламент

Пізніше стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра Нікола Пашиняна про відставку начальника генерального штабу ЗС РА, генерал-лейтенанта Оніка Гаспаряна. Він повернув його в апарат прем'єра і запереченнями. Пашинян відразу ж відправив документ президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-