Кожна третя жінка у світі зазнавала насильства - ВООЗ

Кожна третя жінка у світі зазнавала насильства - ВООЗ

Звіт
Укрінформ
Третина жінок у світі зазнавали фізичного або сексуального насильства з боку чоловіків, у тому числі своїх партнерів.

Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У документі представлені дані найбільшого за всю історію дослідження поширеності насильства проти жінок, здійсненого ВООЗ.

Як зазначається, протягом життя кожна третя жінка у світі зазнає фізичного або сексуального насильства - з боку як близького партнера, так і чужих чоловіків. Причому ця цифра залишається незмінною протягом останнього десятиліття.

Водночас насильства з боку близького партнера зазнавала щонайменше одна з чотирьох молодих жінок (віком 15-24 років), які перебували у стосунках.

Читайте також: Гендерне насильство слід розглядати як серйозний злочин - президент Європарламенту

"Насильство проти жінок… посилюється пандемією COVID-19. Але на відміну від коронавірусу, його не можна зупинити вакциною. Ми можемо боротися з цим лише глибоко вкоріненими та стійкими зусиллями - урядів, громад та окремих людей", - зазначив генеральний  директор ВООЗ Тедрос Гебреісус.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на слуханнях у Європарламенті з нагоди Міжнародного жіночого дня заявила, що жінки в Європі все ще стикаються з несправедливістю у працевлаштуванні й оплаті праці, а також потерпають від гендерного насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-