У Німеччині виявили перший випадок «комбівірусу»

У Німеччині виявили перший випадок «комбівірусу»

Укрінформ
Німецькі епідеміологи зафіксували перший відомий у країні випадок зараження людини варіантом коронавірусу, що поєднує генетичні модифікації, відомі як «британська мутація» та «південноафриканська».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Spiegel.

Захворювання виявлене під час перевірки в берлінському аеропорту в пасажира, який прилетів до Берліна із Саксонії.

Вірус-мутант означений абревіатурою B.1.525, раніше він уже був помічений у кількох країнах, зокрема, в Данії, Італії, Нігерії, Норвегії, Канаді, Великій Британії та США.

Читайте також: В Австрії більшість нових випадків COVID припадає на «британську» мутацію

Як зазначають фахівці, мутують усі віруси, однак варіант B.1.525 поєднує вирішальні генні зміни, які впливають на так званий спайковий білок, з яким збудник проникає в клітини організму.

Поки що точних даних про нову мутація недостатньо, аби судити, наскільки небезпечним і більш заразним він є. Але можна припустити, що щеплення антикоронавірусними вакцинами можуть бути менш ефективними проти цього варіанту, а люди, які вже перехворіли на COVID-19, можуть заразитися знову.

Читайте також: Україна повідомила ВООЗ про «британський» штам коронавірусу у Франківську

У Німеччині наразі проводиться секвенування значно більшої кількості зразків, ніж раніше, для того, щоб оцінити поширення нових варіантів коронавірусу.

Протягом минулої доби, за даними Інституту Роберта Коха, у ФРН підтверджено 4 252 нових випадки інфікування, загалом з початку пандемії – 2 509 445.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-