Вакцина Pfizer нейтралізує «бразильський» штам коронавірусу

Вакцина Pfizer нейтралізує «бразильський» штам коронавірусу

Дослідження
Укрінформ
Вакцина Pfizer/BioNTech змогла нейтралізувати новий варіант коронавірусу, що швидко розповсюдився в Бразилії й отримав відповідну назву – «бразильський» штам.

Про це свідчать результати лабораторного дослідження вчених із ряду компаній та Техаського університету, опублікованого в журналі New England Journal of Medicine, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як довели дослідники, кров імунізованих цією вакциною піддослідних змогла нейтралізувати відтворений вченими «бразильський» варіант коронавірусу, який містив такі ж самі мутації спайкового білка, що притаманні оригінальному штаму.

Зазначається, що така нейтралізуюча здатність вакцини спостерігалася і щодо інших штамів коронавірусу, виявлених торік.

Зокрема, вакцина німецької фармакологічної фірми BioNTech та її американського партнера Pfizer показала ефективність проти «британського» та «південноафриканського» штамів, хоча останній варіант з часом може зменшувати кількість вироблених від нього внаслідок дії вакцини антитіл.

Читайте також: У FDA нагадали, що однієї дози вакцин Pfizer і Moderna для імунітету недостатньо

Як повідомлялося, раніше розробники вакцини від COVID-19 Pfizer та BioNTech почали вивчати ефективність третьої дози своєї COVID-вакцини.

Випробування здійснюються з метою оцінки безпеки та ефективності набутого імунітету після введення третьої дози проти вже поширених та потенційних нових штамів коронавірусу.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-