Загибель військових у Туреччині: перед аварією вертоліт потрапив у хмару

Загибель військових у Туреччині: перед аварією вертоліт потрапив у хмару

Укрінформ
У Туреччині оприлюднили деталі польоту та аварії військового гелікоптера, в якій загинули 11 військових.

Як передає Укрінформ із посиланням на заяву Міноборони Туреччини, перед аварією вертоліт потрапив у хмару й пілоти вирішили повернутися на аеродром зльоту.

«Зовнішнього впливу на вертоліт не було, крім погодних умов», - йдеться у повідомленні.

Експерти дійшли висновку, що причиною аварії стало потрапляння вертольота у хмару, до падіння призвела раптова зміна погодних умов на останньому етапі польоту та раптова втрата видимості землі. Попри рішення пілотів повернутися в Татван, уникнути аварії не вдалося.

Міноборони надало також деталі руху вертольота 4 березня, який мав здійснити кілька перельотів та посадок. Політ розпочинався за сприятливих погодних умов. Після чергового злету у районі Муша о 14.25 сталася раптова зміна погодних умов, вертоліт потрапив у хмару, тож пілоти вирішили повернутися на місце попередньої посадки в Татван. Аварія сталася о 14.41.

Читайте також: У Туреччині назвали ймовірну причину падіння військового вертольота

Уламки вертольота знайдено за 7 км від центру Татвана. На місці аварії виявили 9 загиблих та чотирьох поранених військових. Їх доставили до лікарні, де згодом двоє померли.

Вертоліт типу «Кугар» належав командуванню сухопутних військ. Серед загиблих - командир 8-го корпусу сухопутних выйськи Туреччини генерал Осман Ербаш.

Фото: sozcu.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-