Німеччина є головною ціллю російських фейків у ЄС

Німеччина є головною ціллю російських фейків у ЄС

Доповідь
Укрінформ
Росія проводить систематичну та масштабну дезінформаційну кампанію проти Німеччини.

Це випливає з доповіді робочої групи зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненої 9 березня, передає Укрінформ.

«Жодна інша держава-член ЄС не зазнає таких жорстких утручань через дезінформацію, як Німеччина», - констатують експерти.

З кінця 2015 року було зареєстровано понад 700 випадків цілеспрямованої дезінформації з боку Росії, яка зачіпає Німеччину, тоді як Франція опинялася в центрі уваги приблизно в 300 випадках, Італія була мішенню ​​близько 170 разів, а Іспанія - принаймні в 40 випадках.

Така систематична кампанія проводиться як на офіційному політичному рівні, так і через прокремлівські ЗМІ, близькі до уряду. «На меті є створити невизначеність і посіяти розбрат, дати російським чиновникам поле для маневру», - йдеться у доповіді.

В репортажах Німеччина завжди зображується або як натхненник дій проти Росії, або як дурна маріонетка, зазначають експерти.

Російські державні мовники RT і Sputnik мають амбіційні плани в Німеччині, російська держава збільшує бюджетні асигнування для холдингу RT / Sputnik на понад 550 мільйонів євро протягом найближчих 4 років.

Читайте також: Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини

Як повідомлялось, німецький Commerzbank заявив про те, що перестане обслуговувати рахунки RT Deutsch Productions GmbH (сайт Russia Today німецькою мовою) i Ruptly GmbH (відеоагентств RT у Німеччині), що викликало різку реакцію з боку Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-