Гендерне насильство слід розглядати як серйозний злочин - президент Європарламенту

Гендерне насильство слід розглядати як серйозний злочин - президент Європарламенту

Укрінформ
Гендерне насильство, зростання якого фіксується під час вимушених локдаунів у європейських країнах, має розглядатися як серйозний злочин.

Про це на слуханнях з нагоди Міжнародного жіночого дня заявив президент Європарламенту Девід Сассолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш обов’язок - визначити насильство проти жінок як серйозний злочин, що має підлягати покаранню скрізь у Євросоюзі. Саме тому ми маємо продовжувати боротися за ратифікацію всіма країнами ЄС Стамбульської конвенції - і визнати насильство над жінками злочином у загальноєвропейському вимірі. Це не є абстрактним питанням… Це частина нашої ідентичності як глобального актора та демократичного союзу», - наголосив Сассолі.

Він нагадав, що Європарламент боровся за те, щоб гендерна рівність стала пріоритетом у планах відновлення Європи після пандемії та у багаторічному бюджеті ЄС.

Читайте також: COVID-19 не повинен зашкодити прогресу у гендерній рівності – комісар РЄ

«Якщо програми відновлення розглядають таку рівність як пріоритет, це змінить життя людей, і зокрема жінок, у дуже конкретний спосіб», - додав глава Європарламенту.

Як повідомлялося, торік Президент України доручив МЗС та Міністерству соціальної політики оперативно опрацювати та надати пропозиції для внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству, та боротьбу з цими явищами".

8 березня у Києві пройшов марш жінок "У пандемії – жіноче обличчя", учасниці якого вимагали ратифікувати Стамбульську конвенцію.

Читайте також: У Києві презентували рекомендації з гендерної рівності для роботодавців

Стамбульська конвенція - це угода Ради Європи про запобігання насильству проти жінок і домашньому насильству, відкрита для підписання 11 травня 2011 року. Цей документ ратифікували 34 європейські країни, 16 держав - лише підписали. Україна підписала Стамбульську конвенцію 7 листопада 2011 року, але досі цей міжнародно-правовий акт не пройшов етап ратифікації Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-