Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини

Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини

Укрінформ
США відстежують кампанію Росії щодо дискредитації американських COVID-вакцин та готові протидіяти їй усіма наявними засобами.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми поінформовані про тактику російської сторони у її прагненні поширювати дезінформацію», - сказала вона, підкресливши, що у Вашингтоні роблять кроки для відповіді на цей виклик.

«Ми хочемо запевнити, що будемо протидіяти цій дезінформації всіма наявними засобами», - наголосила речниця Білого дому.

Читайте також: Українські соцмережі заповнені фейками про коронавірус - ООН

За її словами, американські вакцини є безпечними, і це підтвердила Комісія з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA), а також медичні експерти.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний центр взаємодії Державного департаменту США (GEC) визначив чотири російські видання, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer і Мoderna. До цього переліку увійшли News Front, підконтрольне російському ФСБ, New Eastern Outlook і Oriental Review, які напряму контролюються Службою зовнішньої розвідки Росії, а також Rebel Inside яким керує російське ГРУ.

Читайте також: У Латвії телеканал оштрафували на €16 тисяч за показ російських фейків про коронавірус

У Держдепі заявили, що ці ресурси «поширюють багато видів дезінформації» - причому не тільки про вакцини проти коронавірусу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-