Влада М'янми забрала ліцензії у п'ятьох незалежних мовників, які висвітлювали протести

Влада М'янми забрала ліцензії у п'ятьох незалежних мовників, які висвітлювали протести

Укрінформ
У М'янмі оголосили про позбавлення ліцензій п'ятьох незалежних мовників, які висвітлювали акції протесту проти військового перевороту.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Тим часом державне телебачення країни повідомило про позбавлення ліцензій п'ятьох незалежних мовників (Mizzima, Myanmar Now, 7-Day, DVB тв Khit Thit Media), які активно висвітлювали акції протесту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у країні тривають акції протесту проти перевороту. У місті Пх'япоун був убитий протестувальник.

Читайте також: YouTube блокує канали військових М'янми на тлі загострення насильства

Раніше повідомлялося, що у місті М'їчина правоохоронці використали проти демонстрантів сльозогінний газ та застосували зброю, застреливши двох рпотестувальників.

Активісти намагаються паралізувати економіку країни, організовуючи страйки та акції протесту, попри жорсткий опір. У найбільшому місті країни Янгоні на знак протесту зачинилися крамниці, фабрики та банки.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: Штати заблокували транзакцію на $1 мільярд від незаконної влади М’янми – ЗМІ

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Читайте також: У М’янмі вбили двох протестувальників

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: STR/AFPT/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-