Половина японців не бачать прогресу в ліквідації наслідків катастрофи 2011 року

Половина японців не бачать прогресу в ліквідації наслідків катастрофи 2011 року

Опитування
Укрінформ
Мешканці північно-східних регіонів Японії, які постраждали від потужного землетрусу і цунамі у 2011 році, розділилися в оцінках зусиль влади щодо відновлення їхніх громад.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать підсумки опитування, проведеного NHK.

У дослідженні, яке проводилося в грудні й січні, взяли участь 1805 осіб. Під час катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" вони мешкали у трьох префектурах, що найбільше постраждалих, - Івате, Міягі і Фукусіма.

"Відповідаючи на запитання про ставлення до нинішнього стану з відновленням, 12% респондентів указали, що робота була завершена, в той час, як 33,7% відзначили, що був досягнутий більший прогрес, ніж очікувалося", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Японії в районі Фукусіми стався повторний землетрус

Водночас 43,3% опитаних відповіли, що спостерігається менше прогресу, ніж вони очікували, а 7,4% взагалі не помітили ніякого прогресу.

Таким чином, підсумовує NHK, негативну оцінку того, що відбувається, дали 50,7% опитаних.

Як повідомлялося, аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року, коли внаслідок удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання й охолодження.

Читайте також: Японія планує зливати радіоактивну воду з АЕС «Фукусіма» у море

У результаті в трьох енергоблоках розплавилося паливо, яке пропекло захисні корпуси реакторів. Значні території в Японії зазнали радіоактивного забруднення, з району розташування станції довелося евакуювати десятки тисяч людей.

Катастрофа на "Фукусіма-1" стала найбільшою в історії після аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-