Китай повідомив про ріст обороту зовнішньої торгівлі

Китай повідомив про ріст обороту зовнішньої торгівлі

Укрінформ
За перші два місяці цього року загальна вартість імпорту та експорту Китаю склала 834,49 млрд доларів США, збільшившись на 41,2% у порівнянні з попереднім роком.

Про це повідомило Головне митне управління Китаю.

Зокрема, експорт склав 468,87 млрд дол., збільшившись на 60,6%; імпорт - 365,62 млрд дол., збільшившись на 22,2% Профіцит торгівлі, тобто позитивне торговельне сальдо, склало 103,25 млрд дол. Для порівняння у той самий період минулого року в Китаї було зафіксовано дефіцит торговельного балансу у розмірі 7,21 млрд дол.

"Росту зовнішньої торгівлі сприяло пожвавлення виробництва та споживання таких основних економік, як Європа та США. Відповідно, збільшення зовнішнього попиту зумовило зростання експорту Китаю. За перші два місяці експорт китайської продукції до Європи, США та Японії зріс на 59,2%, що було вище загального приросту експорту", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Байдена назвали Китай «єдиним конкурентом» і відзначили руйнівну роль РФ

У Головному митному управлінні Китаю вважають, що зовнішня торгівля досягла "хорошого старту", що є гарним початком на весь рік. "Згідно з нашим опитуванням, частка експортних компаній, які нещодавно повідомили про збільшення обсягів експортних замовлень та висловили оптимізм відносно експорту протягом наступних 2-3 місяців, теж збільшилася".

Раніше Національне статистичне бюро Китаю повідомляло, що у 2020 році економіка країни виросла на 2,3%, незважаючи на загальносвітовий спад внаслідок епідемії COVID-19.

Прем'єр Лі Кецян оголосив, що Китай націлений на зростання більш ніж на 6% у 2021 році

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-