В Абхазії затримали «героя ДНР»

В Абхазії затримали «героя ДНР»

Укрінформ
У сепаратистській Абхазії слідство висунуло колишньому помічникові президента невизнаної республіки та бойовику незаконного збройного угруповання «ДНР» Ахрі Авідзбі звинувачення у незаконному зберіганні зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на адвоката Авідзби, яка в суботу зустрілася з ним в будівлі «Служби державної безпеки».

Ахру Авідзбу затримали у Сухумі 4 березня.

Авіздба в минулому – командир батальйону «Пятнашка» в угрупованні проросійських бойовиків «ДНР», відомий під позивним «Абхаз», громадянин Росії (як і велика частина жителів самопроголошеної Абхазії).

Крім Авідзби, були затримані ще п’ять осіб, за словами його дружини, це «близькі друзі, які починали з ним ще у 2014 році воювати за «русскій мір» на Донбасі». За незаконне зберігання зброї їм загрожує до шести років позбавлення волі.

«МВС Абхазії» раніше заявляло, що за місцем проживання Авідзби були знайдені патрони, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети, автомати російського і іноземного виробництва, пістолети, спецспорядження і радіопередавачі.

Ахра Авідзба брав участь у бойових діях на Донбасі у складі бойовиків, за що був удостоєний звання «герой ДНР».

Читайте також: На серйозну війну у Росії зараз немає ані грошей, ані людей - Гармаш

Абхазія проголосила незалежність від Грузії в 1992 році, що призвело до відкритої війни з Тбілісі. Після п’ятиденної війни між Росією та Грузією в 2008 році Москва визнала незалежність регіону. Більшість країн цього не зробили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-