У двигуні літака Boeing, який екстрено сів у Колорадо, виявили множинні тріщини

У двигуні літака Boeing, який екстрено сів у Колорадо, виявили множинні тріщини

Укрінформ
Множинні тріщини, викликані втомою металу, були виявлені у двигуні Boeing компанії United, який ледве не зазнав катастрофи поблизу американського Денвера наприкінці лютого.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у попередньому звіті Національної ради з питань безпеки на транспорті США.

“Лопатка вентилятора двигуна із тріщинами, подібними на викликані “втомою”, була відправлена до металургійної лабораторії ... Попередні дані після сканування електронним мікроскопом виявили множинні тріщини, які виникли від “втоми металу”, на внутрішній поверхні порожнини всередині лопатки”, - йдеться у поширеному Нацрадою пресрелізі.

Читайте також: Штати перевірять усі Boeing-777 після відмови двигуна в одному з них

Зазначається, що дві лопатки двигуна, який загорівся, були зламані.

“Попередній перегляд даних про технічний огляд виявив, що лопатка з ознаками втоми з часу останньої перевірки виконала 2979 циклів роботи. Ця лопатка пройшла перевірку за допомогою термоакустичного фотографування у 2014 та 2016 роках”, - стверджується у документі.

Читайте також: Британія закрила небо для деяких моделей літаків Boeing

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в американському місті Брумфілд, штат Колорадо, поблизу житлових будинків впали уламки двигуна літака авіакомпанії United Airlines. Літак із понад 200 пасажирами на борту здійснив аварійну посадку після раптової відмови двигуна.

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вирішило перевірити всі літаки моделі Boeing-777. Призупинити польоти літаків цієї моделі та конфігурації рекомендував і сам Boeing.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-