В Естонії судять банду, яка ввезла до країни наркотиків на €2,1 мільйона

В Естонії судять банду, яка ввезла до країни наркотиків на €2,1 мільйона

Укрінформ
В Естонії почався суд над бандою наркоторговців і адвокатом, який їм допомагав ввозити великі партії наркотиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DELFI.

"У ході досудового розслідування вдалося з'ясувати, що молодь привозила наркотичні речовини на машинах і рейсових автобусах з Іспанії, Німеччини, Латвії і Литви, а пізніше перепродавали їх, в першу чергу в Таллінні. Всього у цій справі заплановано 35 засідань", - йдеться в повідомленні.

25 січня Пих'яська окружна прокуратура направила до суду кримінальну справу, розпочату стосовно 15 молодиків, яких обвинувачують у незаконному обігу наркотичних речовин на суму понад 2,1 млн євро. Під суд відправлено також одного адвоката, який допомагав угрупованню у керівництві.

Як зазначається, згідно із зібраними в ході кримінального провадження даними, угруповання займалося обігом наркотичних речовин під керівництвом двох 29-річних громадян Грузії як мінімум з літа 2018 року до середини літа 2020 року, коли поліція затримала останніх членів угруповання.

Вартість наркотиків, які угруповання ввезло до Естонії на сьогодні, сягає 2,1 млн євро, а з їхнього продажу вони могли отримати близько п'яти мільйонів.

Згідно з обвинуваченням, мова йде як мінімум про 263 кг марихуани, майже один кілограм кетаміну, 2,4 кг кокаїну, а також понад 6 000 таблеток MDMA і приблизно два кілограми у вигляді кристалізованої речовини.

Читайте також: У портах Європи вилучили рекордну партію кокаїну - 23 тонни

Обвинувачення було висунуто 15 особам, і на час попереднього розслідування під варту були взяті 10 осіб, п'ятеро з яких досі перебувають під вартою.

Обвинувачення висунуто також одному адвокату, який передавав інструкції свого клієнта, який перебував під вартою, іншим членам угруповання, щоб вони продовжували наркобізнес.

Керівникам угруповання висунуто обвинувачення за параграфом про незаконний обіг наркотичних речовин з метою отримання великої матеріальної вигоди. Решта членів угруповання обвинувачуються в обігу наркотичних речовин у великому обсязі.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-