Президенти Єврокомісії та США погодили політику щодо Росії та України

Президенти Єврокомісії та США погодили політику щодо Росії та України

Укрінформ
Результатом телефонної розмови, яка відбулася між Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та Президентом США Джо Байденом, стала згода поєднати зусилля у найважливіших зовнішньополітичних питаннях, включаючи стратегічний перегляд стосунків з Росією та дії, спрямовані на підтримку України.

Як повідомляє Укрінформ, інформація про зміст телефонної розмови між двома лідерами оприлюднена у п’ятницю на сайті Європейської Комісії.

«У якості символу нового старту, Президент Байден і я погодилися призупинити дію тарифів, що були запроваджені в контексті наших суперечок, як в авіаційній сфері навколо справі Airbus-Boeing, так і в інших сферах... У зовнішній політиці, ми погодилися нарощувати співпрацю із близькими за переконаннями партнерами, та підтримувати демократію, стабільність та заможність у швидкоплинному міжнародному середовищі. Ми це будемо робити у тісній співпраці з НАТО», - зазначила з цього приводу Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Меркель: Росія і Китай - найбільші виклики для Заходу

«Ми поділяємо стратегічний погляд на Росію. Я запропонувала проводити тісну координацію нашої політики та заходів, зокрема, стосовно Східної Європи. Ми обмінялися поглядами щодо ситуації в Україні», - додала Президент Єврокомісії.

Як йдеться у повідомленні про телефонну розмову, сторони ЄС і США також скоординували зусилля у протидії пандемії коронавірусу, у боротьбі з кліматичними змінами та майбутнє двосторонніх торговельних відносин.

Читайте також: У Байдена назвали Китай «єдиним конкурентом» і відзначили руйнівну роль РФ

Як вже повідомлялося, з приходом до влади у Вашингтоні Адміністрації Президента Джо Байдена Європейський Союз пов’язує надії на поновлення повномасштабного стратегічного трансатлантичного партнерства, яке зазнало суттєвих ускладнень протягом минулих чотирьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-