Ізраїль з суботи «відкривається» після локдауну

Ізраїль з суботи «відкривається» після локдауну

Укрінформ
Цієї суботи Ізраїль розпочинає третій етап виходу із коронавірусного карантину згідно з урядовим рішенням.

Як передає Укрінформ про це повідомляє The Jerusalem Post.

Хоча спочатку медики рекомендували не поспішати з послаблення карантинних заходів в Ізраїлі, уряд все ж вирішив прискорити «відкриття» країни.

Так, зокрема, на третьому етапі виходу з локдауну ізраїльські діти знову повернуться до шкіл, а також буде відновлено додаткові види комерції та розваг у громадських місцях.

Читайте також: Україна відправить 8 березня ще один спецрейс до Ізраїлю

Доступ до більшості закладів та сфер, що відкривають в Ізраїлі з цієї суботи, втім буде відкритих для власників «зеленого паспорта» - себто тих людей, що вже отримали 2 дози вакцини від COVID-19 щонайменше тиждень тому.

А ось діти до 16 років, яким у країні вакцинуватися не дозволено, поки що не зможуть насолоджуватися результатами послаблення карантину.

Читайте також: Ізраїль першим у світі виходить із коронакризи - Нетаньягу

Отож із цієї суботи в Ізраїлі відновлюють роботу школи (з 7 по 10 класи в містах, де щонайменше 70% людей за 50 років отримали щеплення чи вже перехворіли на коронавірус), готелі, а також дозволяють зібрання до 20 осіб у закритому просторі та до 50 на свіжому повітрі (окрім «червоних зон»). По 3 тисячі ізраїльтян щодня матимуть можливість прилетіти на Батьківщину (за наявності негативного тесту на коронавірус). А обмежене число громадян Ізраїлю матиме право вилетіти з країни за наявності спеціального дозволу чи поважної причини.

Читайте також: Ізраїль помʼякшить правила вʼїзду для своїх громадян через вибори

Як відомо, за даними міністерства охорони здоров'я країни, близько 88% жителів віком від 50 років уже зробили щеплення від коронавірусу або відновилися після хвороби. Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу нещодавно заявив, що держава майже здолала пандемію коронавірусу завдяки швидкій та ефективній кампанії вакцинації. Він висловив сподівання на вакцинування всіх дорослих ізраїльтян до кінця березня та на повне скасування карантину до квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-