Конгресмен подав новий позов проти Трампа через підбурювання до заколоту

Конгресмен подав новий позов проти Трампа через підбурювання до заколоту

Укрінформ
Конгресмен від демократів Ерік Сволвелл, який був одним із менеджерів з імпічменту в Сенаті США, подав до суду позов проти експрезидента Дональда Трампа, його сина Дональда, адвоката Руді Джуліані та республіканця Мо Брукса.

Це вже другий судовий процес проти ексглави Білого дому зі звинуваченнями в підбурюванні до заколоту та штурму Капітолію США 6 січня, передає Укрінформ.

«Відповідачі (Трамп та його оточення – ред.) переконали натовп у тому, що відбуваються такі речі, які можуть виправдати насильство, а потім відправили цей натовп на Капітолій із закликами до негайних насильницьких дій», - наводить CNN цитату зі справи, що розглядається в федеральному суді столиці США.

Читайте також: Трамп піде на вибори 2024 року, але без Пенса – Bloomberg

Таким чином, в американському судочинстві з’явився ще один позов за схожою справою після того, як конгресмен від республіканців Бенні Томпсон подав до суду проти Трампа, Джуліані й екстремістських угруповань Oath Keepers та Proud Boys. Обидва позови посилаються на закон про громадянські права, ухвалений, щоб протидіяти залякуванню обраних посадовців організацією Ку-клукс-клан.

У позові демократа Сволвелла також наголошується, що Дональд Трамп, Трамп-молодший, Джуліані та Брукс порушили закони Вашингтона, у тому числі Антитерористичний акт, адже вони підбурювали до заворушень та спричиняли емоційні страждання членів Конгресу.

Читайте також: У США розслідують можливий зв’язок нападників на Капітолій з членами Конгресу

Як повідомляв Укрінформ, після завершення президентської каденції Дональда Трампа проти нього порушено кілька судових процесів, у тому числі цивільних та кримінальних щодо втручання у виборчі процеси, а також щодо подій, пов’язаних зі штурмом Капітолію США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-