Угорщина зупинила щеплення вакциною AstraZeneca через технічний збій

Угорщина зупинила щеплення вакциною AstraZeneca через технічний збій

Укрінформ
Угорщина вимушена на цих вихідних призупинити вакцинацію 74 тисяч своїх громадян препаратом від компанії AstraZeneca у зв’язку з технічним збоєм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Hungary Today.

Зазначається, що мали місце кілька випадків, коли людей викликали на вакцинацію у місце, розташоване на відстані понад 100 кілометрів від їх місця проживання.

У той час іншим взагалі не дзвонили, попри те, що вони зареєструвалися і належали до групи ризику. Також є приклади дзвінків людям, які вже були вакциновані.

Зі свого боку глава угорського уряду Віктор Орбан визнав наявність технічних проблем, в тому числі випадків, коли вже вакцинованих повторно викликали на щеплення.

У підсумку програма вакцинації була тимчасово припинена урядом країни «для перевірки».

Державний секретар Іштван Дьордь, який очолює робочу групу з питань вакцинації, визнав призупинення масових щеплень вакциною AstraZeneca цими вихідними. Він пояснив це проблемами синхронізації публічної бази даних. Тому ті, хто отримав СМС про вакцинацію, незабаром отримає ще одне повідомлення із вибаченнями, розповів він.

Читайте також: В Австрії дозволили вакцину AstraZeneca для людей, старших 65

Як повідомлялося, в Угорщині загалом від початку пандемії виявлено 452,5 тис. випадків COVID-19, включаючи 15,6 тис. летальних.

Угорщина стала першою країною-членом ЄС, що дозволила використовувати для щеплень російську вакцину «Спутник V».

Фото: Shutterstock/Juan Roballo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-