Папа Римський вперше в історії приїхав до Іраку

Папа Римський вперше в історії приїхав до Іраку

Укрінформ
Папа Франциск вперше в історії здійснив папський візит до Іраку, прибувши до Багдаду в п’ятницю вранці попри нещодавній ракетний обстріл міжнародними силами іракської авіабази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

Зазначається, що задля безпеки в Багдаді облаштували додаткові пункти пропуску, а також залучили до охорони порядку тисячі військових.

Напередодні візиту у своєму відеопосланні до іракців Папа назвав свій візит «актом любові» до християнського населення Іраку, яке піддається постійним атакам з боку бойовиків «Ісламської держави».

«Я прийду до вас як пілігрим миру, аби нагадати, що ви всі брати», - сказав Франциск.

Читайте також: Ватикан розширив права жінок у церкві новим указом

Повідомляється, що в рамках чотириденного візиту Папа Франциск зустрінеться з прем’єр-міністром Іраку Мустафою аль-Каземі, президентом Бархамом Салехом, а також представниками церковної та громадянської спільнот.

Читайте також: Папа Римський закликав військових у М’янмі звільнити затриманих

Під час візиту Папа помолиться за жертв ісламістських терористичних нападів в Іраку, а також відвідає місто Ур на півдні країни, яке згадується в Біблії як рідне місто Авраама.

Читайте також: Папа Франциск засудив штурм Капітолія

Раніше Укрінформ повідомляв, що Папа Франциск закликав зробити 2021 рік часом братерської солідарності. Він закликав людей до миру та підкреслив, що мир «не є лише відсутністю війни», але «життям, наповненим сенсом», яке спрямоване «на особисте сповнення у взаємообміні з іншими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-