Ексглава МЗС Австрії може увійти до ради директорів «Роснефти»

Ексглава МЗС Австрії може увійти до ради директорів «Роснефти»

Укрінформ
Колишня очільниця австрійської дипломатії Карін Кнайсль, яка раніше здобула славу після танцю з Володимиром Путіним, може увійти до складу ради директорів «Роснефти».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Зазначається, що кандидатура Кнайсль позначена в розпорядженні уряду РФ у складі кандидатів до ради директорів «Роснефти».

Кнайсль - не перша жінка, яка номінується до ради директорів найбільшої в РФ нафтової компанії: у 2015 році висувалася тодішня глава Росмайна Ольга Дергунова, проте обрана вона не була.

Як незалежні директори «Роснафти» також висунуті кандидати, які наразі входять до ради: голова комітету акціонерів Nord Stream 2 Герхард Шредер, виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг, очільник Marcuard Holding Ганс-Йорг Рудлофф. Кандидатами - представниками РФ до ради директорів "Роснефти" висунуті віцепрем'єр Олександр Новак, помічник президента РФ Максим Орєшкін і голова "Роснефти" Ігор Сєчін, які входять нині до ради.

На даний час рада директорів "Роснефти" загалом складається з 11 осіб.

Читайте також: Євродепутат: Nord Stream 2 - геополітичний інструмент Кремля для ослаблення ЄС

Як відомо, у 2018 році президент РФ Володимир Путін відвідав весілля Кнайсль в Австрії. Дипломатка тоді розповіла ЗМІ, що «спонтанно» запросила на весілля колег з уряду і Путіна, який у той час перебував із візитом в Австрії, а весілля планувалося як приватний захід.

Кнайсль обіймала посаду міністра закордонних справ в уряді Себастьяна Курца з грудня 2017 року за квотою ультраправої Австрійської партії свободи. Вона пішла з міністерства у результаті відставки першого уряду Курца, що сталося через скандал з підкупом Партії свободи.

Після відставки з міністерства Кнайсль почала писати колонки для пропагандистського кремлівського мовника Russia Today (RT).

Фото: Bernd von Jutrczenka/picture alliance via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-