Чехія просить допомоги в боротьбі з COVID у сусідів

Чехія просить допомоги в боротьбі з COVID у сусідів

Укрінформ
У Чехії в лікарнях з COVID-19 перебувають 8 162 пацієнти, що є найвищим показником з початку пандемії.

Максимальною є також кількість серйозних пацієнтів на інтенсивній терапії - 1 661 людина, передає Укрінформ із посиланням на дані Міністерства охорони здоров’я ЧР.

За останню добу зафіксовано 16 642 випадки захворювання на COVID-19, що є четвертим найвищим показником за рік епідемії, з 1 березня 2020 року. Частка позитивних тестів зросла у вівторок до 44,6%.

Лікарні по всій країні працюють на межі можливостей, у багатьох містах ліжок уже не вистачає.

Через критичну ситуацію Пардубицький край, а також лікарні Бенешова та Младе-Болеслава оголосили «стан масової інвалідності», що означає, що медичні працівники не можуть приділяти однакову увагу кожному пацієнту і повинні встановити пріоритети лікування (тріаж).

Сусідні країни нададуть республіці допомогу. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ян Гамачек після засідання Центрального кризового штабу у середу, 19 хворих приймуть німецькі лікарні, 20 місць (і перевезення власним літаком) пропонує Швейцарія, ведуться перемовини з Польщею, Запропонували допомогу також Словенія та Австрія.

Тим часом Німеччина, як повідомив у середу на брифінгу в Берліні речник Міністерства внутрішніх справ ФРН Петер Альтер, продовжила до 17 березня контроль на німецько-чеському кордоні через дуже погану епідеміологічну ситуацію в цій країні.

Читайте також: Чехія: від переможців пандемії до лузерів 

Як відомо, з 1 березня в Чехії запроваджений жорсткий локдаун із забороною залишати свій регіон проживання. У республіці найгірший в Європі показник нових випадків інфікування до кількості населення. З початку пандемії в країні з населенням 10,3 млн захворіли на COVID-19 1 269 058 людей, померли 20 941.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-