Партія Орбана вийшла з групи ЄНП у Європарламенті

Партія Орбана вийшла з групи ЄНП у Європарламенті

Укрінформ
Правляча партія Угорщини «Фідес» прийняла рішення про вихід з групи Європейської народної партії в Європарламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Вихід «Фідес» з ЄНП у парламенті, а також тривалий конфлікт, пов'язаний зі звинуваченнями в недотриманні верховенства права в Угорщині, ймовірно, знизить вплив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Брюсселі, припускає інформагенство.

Раніше в середу група ЄНП переважною більшістю проголосувала за нові правила призупинення повноважень і полегшення виключення партій-членів, а не окремих депутатів. За даними ЗМІ, незабаром очікувалося виключення «Фідес» з ЄНП.

Читайте також: Орбан пояснив, чому угорців вакцинують російським «Спутником V»

Як відомо, уряд Орбана вже давно конфліктує з Брюсселем із питань про суверенітет, самобутність і верховенство права. В ЄС вважають, що уряд прем'єр-міністра Угорщини порушує принцип поділу влади, дискримінує політичних опонентів і меншості, а також не дотримується демократичних принципів, пригнічуючи свободу слова в країні. Зокрема, ЄС критикував Орбана за посилення державного контролю над судами, засобами масової інформації, академічними колами та неурядовими організаціями.

Орбан і його кабінет заперечують ці звинувачення, вимагаючи, щоб країни-члени ЄС ставилися до внутрішньої політики Угорщини з належною повагою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-