У Словаччині почала діяти нічна комендантська година

У Словаччині почала діяти нічна комендантська година

Укрінформ
Словацький уряд із цієї середи запровадив на території країни нічну комендантську годину: з дому заборонено виходити з 20 по 5 годину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Протягом дня жителів Словаччини закликають теж залишатися вдома за винятком кількох важливих причин, включаючи медичні візити, роботу та фізичні вправи на відкритому повітрі або вигул домашніх тварин.

Наразі відомо, що ця комендантська година діятиме до 19 березня, але можуть продовжити.

Читайте також: Польща запровадила перевірку COVID-тестів на кордонах Чехії та Словаччини

Як відомо, Словаччина, де проживає 5,4 мільйона людей, зафіксувала за останні 14 днів 24 смерті у зв’язку з коронавірусом на 100 тисяч жителів.

Загалом із початку пандемії в країні виявлено понад 314 тисяч випадків COVID-19.

Як повідомлялося, Словаччина стикнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини «Спутник V».

Зокрема, очільниця партії Za Ludí (За народ) Вероніка Ремішова публічно обурилася через присутність прем'єр-міністра Ігоря Мартовича на летовищі та його пресконференцію з нагоди доставки російської вакцини.

«Не тільки я, але і деякі члени нашої партії відчувають відразу і розчарування», - сказала Ремішова і додала, що це «абсолютно недоречно і негідно». За її словами, партії «необхідно обговорити» ситуацію в коаліції та «ухвалити принципове рішення», піти або залишитися в уряді.

Читайте також: Вірменія схвалила вакцини AstraZeneca, Pfizer і російський «Спутник

Ремішова неодноразово звинувачувала прем’єра Матовича в незадовільній протидії пандемії та відкрито вимагала відставки міністра охорони здоров'я Марека Крайчі.

Міністр економіки і голова Партії свободи і солідарності (SaS) Річард Сулік також розкритикував закупівлю російських вакцин і не виключив можливості виходу з коаліції.

У разі, якщо партії SaS та «За народ» покинуть правлячу словацьку коаліцію, то уряд Матовича втратить більшість в словацькому парламенті, що, найімовірніше, призведе до дострокових виборів.

Своєю чергою словацький прем'єр відкинув критику, заявивши, що не вважає рішення зустріти російську вакцину проблемою. «Я зробив це, тому що відчував так, і я не думаю, що перейшов межу», - наголосив Матович, додавши, що у партій немає причин виходити з коаліції.

До того урядовець заявляв, що, на його думку, російський препарат «є ліками, а не гібридною зброєю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-