Саркозі обіцяє оскаржити свій вирок у ЄСПЛ

Саркозі обіцяє оскаржити свій вирок у ЄСПЛ

Укрінформ
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявляє про можливість оскарження свого засудження за корупцію у Європейському суді з прав людини.

Про це Саркозі заявив газеті Le Figaro, повідомляє Укрінформ.

«Я не можу змиритися з тим, що мене засудили за те, чого я не робив», - сказав французький політик, коментуючи свій вирок у три роки позбавлення волі.

Він додав, що такий вирок є безпідставним та несправедливим.

Читайте також: У Румунії посадили за корупцію дочку Басеску

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Кримінальний суд Франції виніс вирок щодо експрезидента країни Ніколя Саркозі у справі про корупцію – 3 роки позбавлення волі, два з яких призначені умовно.

Водночас один рік, який залишатиметься, Саркозі не проведе у реальній в'язниці, а буде під домашнім арештом та носитиме електронний браслет.

Суд визнав Саркозі винним в корупції й торгівлі впливом. Зазначається, що Саркозі ще може подати апеляцію на рішення суду.

Звинувачення проти 66-річого експрезидента стосувалися подій 2014 року.

Прокуратура звинувачувала Саркозі у спробі отримати через свого адвоката Тьєррі Херцога секретну інформацію від судді Гілберта Азіберта про іншу справу, яку з того часу було припинено. За даними прокуратури, судді була запропонована допомога в отриманні посади в Монако.

Фото: François Bouchon / Le Figaro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-